ناحیه دور چشم نسبت به سایر نواحی صورت و بدن، از بافتی نازک تر و حساس تر برخوردار است. به همین سبب پوست این ناحیه از صورت بیشتر از پوست نواحی دیگر بدن، مستعد چین و چروک، پیری زودرس و همچنین پف و تیرگی است. بنابراین مراقبت روزانه از ناحیه دور چشم، طی یک روتین دور چشم منظم و اصولی بسیار ضروری است. به همین علت ما در این مقاله قصد داریم تا به روتین صحیح مراقبت از دور چشم بپردازیم و مراحل انجام آن را با شما در میان بگذاریم.
دلایل حساس بودن پوست دور چشم
پوست ناحیه دور چشم به دلایل مختلف دارای بافتی حساس و آسیب پذیر است که برخی از مهم ترین آنها به شرح زیر است:
1-ضخامت کم پوست
ضخامت پوست اکثر نواحی بدن بین ۲ تا ۳ میلی متر است. این در حالی است که پوست ناحیه دور چشم از ضخامت ۰٫۵ میلی متری برخوردار است و به همین علت پوست آن بسیار حساس است.
2-تغییر در حالت چهره
در هنگام خنده، گریه و یا اخم تغییراتی در حالت چهره افراد رخ می دهد که عضلات اطراف چشم بیشترین نقش را بروز آن ایفا می کنند. در هنگام ایجاد چنین تغییراتی در حالت چهره، چین و چروک های موقتی به مرور زمان موجب بروز چین و چروک های دائمی بر روی صورت از جمله این ناحیه می شود.
3-کمبود الاستین و کلاژن
الاستین و کلاژن به عنوان پروتئین هایی مهمی که به حفظ خاصیت ارتجاعی و استحکام پوست کمک می کنند، در ناحیه دور چشم کمتر از سایر قسمت های پوست یافت می شوند. همچنین سنتز این دو پروتئین در سنین ۲۸ تا ۳۰ سالگی متوقف می شود و این امر موجب پیری زودرس پوست در این ناحیه می گردد. از این رو انجام روتین دور چشم از اهمیت بالایی برخوردار است.
4-کمبود عضلات نگهدارنده پوست
میزان چربی، ماهیچه و بافت های نگهدارنده در ناحیه دور چشم، بسیار کمتر از دیگر نواحی پوست است. در نتیجه پوست دور چشم بیشتر مستعد افتادگی و شل شدن است.
5-کمبود غدد چربی
تعداد غدد چربی یا همان غدد سبابه که وظیفه تامین چربی و رطوبت رسانی به پوست را بر عهده دارند، در ناحیه دور چشم کمتر از سایر نواحی پوست است. این امر موجب می شود تا پوست دور چشم مستعد خشکی و در نتیجه پیری زودرس باشد.
6-تفاوت در ساختار آناتومیک
ساختار طبیعی آناتومیک ناحیه دور چشم به گونه ای است که مایعات در میان بافت های آن تجمع می کند و همین مسئله موجب ایجاد پف در زیر چشم ها می گردد.
روش انجام روتین دور چشم
اکنون که با دلایل حساس بودن پوست ناحیه دور چشم آشنا شدید، به معرفی روتین های مناسب برای مراقبت از این ناحیه حساس می پردازیم.
-
پاکسازی دور چشم
همانند سایر نواحی پوست، اولین و مهم ترین گام در مراقبت از پوست دور چشم نیز پاکسازی این ناحیه است. برای این منظور در پایان هر روز باید پوست دور چشم را با استفاده از پاک کننده های مخصوص چشم به طور کامل و با حرکات مداوم ملایم پاک کنید. اگر آرایش چشم دارید، بهتر است از چشم پاک کن های دوفاز استفاده نمایید. توجه داشته باشید که پد آغشته به محلول چشم پاک کن را نباید به هیچ وجه با فشار روی چشم ها بکشید؛ زیرا این کار موجب ایجاد چین و چروک در این ناحیه می شود.
2.استفاده از کرم دور چشم آبرسان
استفاده از کرم های دور چشم از واجب ترین بخش های روتین روزانه است که می توانید متناسب با سن و نیاز پوستی خود از آنها بهره ببرید. برای انجام روتین دور چشم پس از ۳۰ سالگی، استفاده از کرم های دور چشم با خاصیت ضد چروک توصیه می شود که البته باید توجه داشته باشید که منظور، سن پوستی است نه سن شناسنامه ای. در مقابل از کرم های دور چشم با خاصیت آبرسانی می توانید در هر سنی استفاده نمایید؛ زیرا این محصولات برای جلوگیری از خشکی ناحیه دور چشم طراحی شده اند. دسته دیگر از کرم های دور چشم موجود در بازار، برای درمان تخصصی یک مشکل خاص طراحی شده اند که این محصولات را می توان با توجه به مشکل پوستی استفاده نمود مانند: کرم های ضد تیرگی یا ضد پف. بهترین روش برای استفاده از کرم دور چشم، کمک گرفتن از ضربات بسیار ملایم با انگشت حلقه از ناحیه داخلی به قسمت بیرونی چشم است
-
استفاده از سرم دور چشم
سرم ها مکمل کرم ها هستند. این محصولات به دلیل ریز مولکول بودن، مواد مغذی را به لایه های زیرین پوست منتقل می کنند و از این طریق تاثیر کرم ها را چندین برابر می نمایند. سرم های دور چشم نیز همانند کرم ها به انواع آبرسان ها، ضد چروک ها، محصولات ضد پف و ضد تیرگی تقسیم می شوند که در روتین دور چشم می توان از آنها متناسب با نیاز پوستی استفاده نمود.
-
استفاده از ماسک و پچ زیر چشم