بهداشتی ارایشی, پوست

پرایمر چیست؟

پرایمر یه زیر ساز و پایه آرایش هست که به عنوان بیس برای میکاپ استفاده میشه که اغلب با موم و پلیمرهای مبتنی بر سیلیکون طراحی و ساخته می‌شود. فرمولاسیون خاص پرایمرها، مانند لایه‌ای بافری و جدا کننده روی پوست عمل می‌کند و مرز بین مواد مراقبت پوستی و لایه‌های میکاپ را از هم جدا می‌کند. در نتیجه، کیفیت آرایش و میزان تاثیر روتین مراقبتی را افزایش می‌دهد.

پرایمر، یکی از کلیدی‌ترین محصولات پایه آرایش است که اهمیت آن اغلب نادیده گرفته می‌شود. اما این سهل انگاری، تا زمانی ادامه دارد که با مزایای این محصول آرایشی آشنا نشده باشید. حقیقت این است که یکبار استفاده از پرایمر و دیدن مزایای بالقوه آن کافی است تا به یکی از طرفداران پروپاقرص آن تبدیل شوید.

مزایای پرایمرهای آرایشی:

  • جلوگیری از براق شدن سطح پوست

احتمالا برای شما هم پیش آمده که چند ساعت بعد از آرایش، با براق شدن پوست و تعریق بیش از حد روبرو شده باشید. اما خوشبختانه، پرایمرها به راحتی می‌توانند از این اتفاق ناخوشایند جلوگیری کنند. این محصول، از ترشح بیش از حد چربی و عرق از منافذ پوست جلوگیری می‌نماید.

بافت غلیظ و قوام‌دار پرایمر آرایشی، به خوبی بین چین و چروک‌های پوستی را پر می‌کند. در نتیجه، باعث محو شدن آنها می‌شود و از رسوب مواد آرایشی در لابلای چروک‌ها جلوگیری می‌کند. به خصوص در ناحیه زیر چشم، که بعد از چند ساعت با رسوب کانسیلر بین چروک‌های ریز این ناحیه مواجه می‌شویم.

  • کاورمنافذ باز و ناهمواری‌ها

پرایمر، با عملکردی منحصر به فرد می‌تواند منافذ باز، بزرگ شده و ناهمواری‌های پوستی را کاملا پوشش ‌دهد. برای درک این کاربری، آزمایش معروف پوست پرتقال را امتحان کنید. پرتقال متوسطی را بردارید و به صورت فرضی، آن را به دو بخش تقسیم کنید. مقدار کمی از کرم پودر را روی سطح پرتقال بمالید و به آرامی محو کنید. خواهید دید که کرم پودر در منافذ پوست پرتقال فرو می‌رود و این منافذ، بزرگتر از حالت عادی خود به نظر می‌رسند.
حالا روی نیمه دیگر پرتقال، ابتدا مقداری پرایمر بزنید و چند دقیقه صبر کنید. سپس مانند مرحله قبل، اندکی کرم پودر را روی آن بمالید. در نتیجه این آزمون، به خوبی متوجه تاثیر پرایمر در پر کردن منافذ پوستی خواهید شد.

 افزایش ماندگاری میکاپ شما

پرایمر، پایه‌ای  یکدست روی سطح پوست خلق می‌کند. این امر، ماندگاری لایه‌های آرایشی را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد. نتیجه نهایی میکاپ با استفاده از پرایمر، آرایشی بدون  درهم ریختن مواد آرایشی و ترکیب آنها با یکدیگر است.

پرایمرها، جایگاه خاصی در صنعت آرایش دارند و یکی از پرمصرف‌ترین محصولات آرایشی محسوب می‌شوند. تا پیش از این، پرایمر تنها برا میکاپ‌های حرفه‌ای و گریم، آن‌هم توسط آرایشگران و گریمورها مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما با توجه به گسترش زیرساخت‌های آموزش میکاپ در فضای مجازی، کمتر کسی است که از مزایای غیر قابل انکار پرایمرها آگاهی نداشته باشد. تا جایی که امروزه، اجرای پرایمر به یکی از مراحل اصلی میکاپ روزانه تبدیل شده است.

انواع پرایمر و کابرد آنها برای هر نوع پوست مخصوص:

پرایمر اصلاح رنگ

فرقی نمی‌کند چه مشکل پوستی خاصی دارید. از کبودی و تیرگی زیر چشم گرفته تا التهاب و جای جوش، پرایمرها همیشه پیشنهاد خاصی برای کاور کردن آنها دارند. پرایمرهای اصلاح رنگ، به صورت اختصاصی برای رفع نواقص پوستی و تنظیم پایه میکاپ طراحی شده‌اند. تولید این پرایمرها، با تکیه بر مبانی رنگ شناسی و چرخه تضاد رنگ‌ها انجام گرفته است. هرکدام از رنگ‌های پرایمر اصلاح کننده، به منظور خاصی تولید شده اند و کاربری به خصوصی در زیرسازی آرایش دارند.

پرایمر سبز: از بین بردن التهاب و قرمزی پوست، جای جوش، آکنه‌های ملتهب

 پرایمر بنفش: کاور کردن زردی و بی‌حالی پوست صورت

پرایمر صورتی: ایجاد طراوت و شادابی، کاهش اثرات خستگی پوست

 پرایمر طلایی: رفع کدری پوست و کاور کردن جوش‌های سرسیاه

 پرایمر هلویی(زرد یا نارنجی): پوشاندن کبودی پوست و تیرگی زیر چشم

اگر پوست صورت چربی دارید از پرایمر های مات کننده استفاده کنید. این نوع پرایمر برق پوست شما را جذب کرده و پوستی کاملا نرمال خواهید داشت.

اگر پوست صورت خشکی دارید از پرایمرهایی که مرطوب کنندگی دارند استفاده کنید تا با حفظ رطوبت، پوست شما را شاداب نشان دهند.

اگر پوست صورت شما حساس و مستعد جوش و آکنه می باشد حتما از پرایمرهای آبرسان استفاده کنید. این نوع پرایمر باعث بسته شدن منافذ پوست می شود.

برای پوست های دارای چروک از پرایمرهای مغذی و یا حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنید.

در انتها اگر جزو کسانی هستید که شناخت کافی در مورد پوست خود ندارید به شما پرایمرهای شفاف یا بی رنگ را پیشنهاد می کنم که اصولا بروی تمامی پوست ها سازگاری دارند.

مراحل استفاده از پرایمر:

1- پوستتان را بشویید

اولین شرط برای استفاده صحیح از پرایمرها، تمیز بودن سطح پوستتان است. وجود مواد آرایشی، آلودگی و چربی اضافی، عملکرد پرایمر را با مشکل مواجه می‌کند.به همین خاطر، توصیه می‌شود کار را با شستشوی پوستتان آغاز نمایید.برای این کار، از شوینده ملایمی استفاده کنید که با جنس پوستتان سازگاری داشته باشد.

2- تونر را از یاد نبرید

پس از شستشوی پوست، نوبت به آبرسانی و حفظ تعادل آن می‌رسد. بهترین محصول برای انجام این کار، تونرهای آبرسان هستند. تونر، PH فیزیولوژیک پوست را به تعادل می‌رساند و فعالیت غدد چربی را کنترل می‌کند. همچنین از تولید و ترشح بیش از حد سبوم ممانعت می‌نماید. تونرها، پوستتان را به صورت عمقی آبرسانی می‌کنند و مانع از پوسته پوسته شدن یا خشکی آن می‌شوند.

3- سرم آبرسان را جدی بگیرید

درست است که تونرها قدرت آبرسانی پایه و عمقی دارند، اما برای تامین نیاز پوستی شما کافی نیستند. اینجا است که اهمیت استفاده از سرم‌های پوستی هویدا می‌شود. سرم‌ها، اغلب بر پایه آب هستند و قدرت نفوذ بسیار بالایی به لایه‌های عمقی پوست دارند. آنها در کوتاه‌ترین زمان ممکن جذب پوست می‌شوند و نیازهای تغذیه‌ای سلول‌ها را برطرف می‌نمایند.

4- مرطوب کننده‌ها، سپر دفاعی پوستتان هستند

استفاده از مرطوب کننده، آخرین مرحله آماده سازی پوست برای مصرف پرایمر است. مرطوب کننده‌ها، مواد مراقبت پوستی را در منافذ حبس می‌کنند و کارایی آنها را افزایش می‌دهند. از طرفی، سد لیپیدی را تقویت می‌کنند و در بهبود عملکرد ایمنی پوست مفید هستند. مرطوب کننده‌ها در اصلی‌ترین کاربرد خود، مانع از تبخیر رطوبت و آب از سطح پوست می‌شوند و به هیدراته نگه داشتن آن کمک می‌کنند.

5- حالا نوبت پرایمر است

پیش از هرچیز بهتر است این واقعیت را بدانید که استفاده از پرایمر، آنقدر هم که به نظر می‌رسد ساده نیست. درواقع نکته‌ای که در مصرف پرایمرها مهم است، یادگیری و اجرای ترفندهای ظریف و حرفه‌ای برای بهبود عملکرد این محصول آرایشی است. اگر قصد دارید نحوه استفاده از پرایمر را یاد بگیرید، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

  • 1- در وهله اول، دقت داشته باشید که پرایمرها را نباید روی همه مناطق پوستتان بمالید. برای پیدا کردن نواحی هدف پرایمر، با دقت به پوستتان در آینه نگاه کنید. نواحی که درگیر چین و چروک هستند یا منافذ باز دارند را پیدا کنید.

  • 2- حالا مقداری از پرایمر را بردارید و به آرامی روی این مناطق بمالید. سپس به کمک براش متراکم و متوسطی، پرایمر را در همان ناحیه محو کنید. توجه داشته باشید که پرایمر را در نقاط اطراف پخش نکنید.

  • 3- نقاط دیگری از پوست نیز وجود دارد که مستلزم استفاده از پرایمر هستند.

  • : این مناطق اغلب با ترشح چربی اضافی و براق شدن مواجه می‌شوند و عبارتند از:

. ناحیه وسط پیشانی

. برآمدگی روی چانه

. نوک بینی و دو طرف آن

4- مانند مرحله قبل، پرایمر را در این نواحی نیز بمالید و به کمک براش آن را محو کنید.

  • 5- بعد از اینکه کار اجرای پرایمر به پایان رسید، 5 تا 10 دقیقه صبر کنید.چون پرایمرها برای جذب و تکمیل عملکرد خود به زمان احتیاج دارند. این بازه زمانی، به پرایمر فرصت می‌دهد تا وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. بعد از گذشت چند دقیقه، پرایمر پوستتان را به سطحی صاف و آماده برای دیگر مراحل میکاپ تبدیل می‌کند.

6- در نهایت، هنگامی که پرایمر کاملا جذب شد می‌توانید به سراغ دیگر مراحل آرایشی بروید.

نکات خیلی مهم!

نیازى نیست پرایمر رو به همه جاى پوست بزنید!

فقط قسمت هاى چرب و یا منافذ دار پوست بزنید، کافیه!

پرایمر رو به زیر چشم نزنید! چون پوست زیر چشم نازکه و پرایمر باعث میشه کانسیلرتون دور چشم بماسه.

میتونید از پرایمر به تنهایی استفاده کنید!

خیلی از خانم ها و دختران جوان دوست دارن که چهره بدون آرایش ولی زیبا و خوش فرم داشته باشن که برای این عزیزان من پرایمر رو پیشنهاد میکنم. شما میتونید این محصول را با حالت کمی غلیظ‌تر به عنوان سایه چشم و حتی به جای کرم روشن کننده استفاده کنید.

عوارض استفاده از پرایمر چیست؟

پرایمر هم مانند هر محصول دیگه ای علاوه بر مزیت های زیادش عوارضی هم برای یک سری افراد داره که استفاده بیش از اندازه پرایمر میتونه آسیب هایی به پوست وارد کنه،عوارضی مانند :

ایجاد خشکی پوست

آسیب مواد شیمیایی به پوست

اگر پوست حساس دارین استفاده نکنید

بستن منافذ پوست و نرسیدن اکسیژن به پوست صورت

حبس باکتری تولید کننده آکنه

بدون شک اگر علاقه‌مند به آرایش کردن هستید، همیشه به دنبال راهی هستید تا آرایشتان در طول روز زیبا بماند و ماندگاری بیشتری هم داشته باشد. از طرفی دیگر ممکن است که نگران سلامت پوست خود نیز باشید. استفاده از پرایمرهای آرایشی به شما این اطمینان را می‌دهند تا علاوه بر حفظ سلامت پوستتان، آرایشی تمیز، زیبا و با ماندگاری طولانی داشته باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *